20.3.10

Otroci so sonce

vem, mal čuden naslov sem izbral.
Sam je res, otroci znajo bit sonček. So resnični indikator veselja. Torej, želim reči, da nimajo nikakršnih mask, ko pokažejo da se nečesa res veselijo. Ko smo takole prispeli v naš 4ti kamp so kričali, vriskali, skakali... V ta (naš četrti) kamp smo prišli nenapovedano, vodjo kampa sem srečal pri deljenju hrane v tretjem kampu in je reku da smo prva organozacija, ki je prišla v ta kamp s kakršnokoli pomočjo. Doma, v bazi so mi povedal, da to vsi radi rečejo prvič ampak v tem primeru verjemem otrokom.

Apsi :)


...srceparajući trenutki ali drugače povedano, je res inspiracija za nadlaljnje delo. Tukaj radi rečejo, poskrbet moramo za otroke, otroci so prihodnost in očitno je da imajo nekakšno nagonsko skrb za otroke.

Deževno obdobje

Lahko bi začel: Deževno bodobje ali pa Vsi problemi na kupu
Včeraj se je začela deževna doba na Haitiju. Kako vem?

17.3.10

Komu pomagati in politika

Komu pomagati in politika razdeljevanja pomoči?
Tukaj je precejšnja dilema. Le-ta vedno velja za dobronamerne NGO-je, ki se poskušajo dokopat do pomoči, ki prihaja v OGROMNEM merilu na prizadeta območja.

16.3.10

Od kje operiramo?

Trenutna baza je pravi raj v peklu ...


iz katerega se bomo konec mesca preselili. Žal ljudje v takih situacijah postanemo požrešni in hočemo več denarja.

15.dan



Torej, tukaj sem 15.dan in doživel že precej.
Za mano so naporni dnevi, organizacije, preprostega dela v kuhinji, dejanske distribucije toplih obrokov, čiščenja, brainstorminga, raziskovanja za pripravo terena za dolgoročno izvajanje pomoči na Haitiju.

Začetki

Prihod - kdo, kje kam????
po dolgotrajnem letu sem končno prispel na letališče, kjer si v vsakem primeru moral izpolnit 2 obrazca za tiste ki ostanejo v Domninkanski ali gredo na haiti.
Prostovoljci smo se takoj prepoznali.