16.3.10

Od kje operiramo?

Trenutna baza je pravi raj v peklu ...


iz katerega se bomo konec mesca preselili. Žal ljudje v takih situacijah postanemo požrešni in hočemo več denarja.
No, vsaj nekateri hočejo. Nismo še naleteli na nikogar, ki bi imel hišo oz. prostor, ki bi nam ga lahko odstopil za naše aktivnosti. Naš najemodajalec je naprej postavil ceno pazi - 3.500 $ na mesec (pa smo v eni najrevnejših predelov sveta), zdej pa noče iz hiše kot je smo bili dogovorjeni. Trem kanadskim vojakom je sedaj oddal sobe v hiši in zato vneto iščemo pravo lokacijo.

Na kogarkoli se obrneš je tukej problem ker večina Haitijcev, ki nas podpira, sami ne premorejo mogoče niti lastnega šotora.
Na nek način smo z njimi v duhu, ker kot oni, kampiramo v šotorih na rajski posesti. Sicer na zunaj zgleda rajska ampak če bi vklopil melanholična očala bi precej opazil da je potrebno TOLIKO postoriti okoli da bi zadeva zgledala perfect. Kaka mestna damica bi se po krajšem času obrnila in iskala primeren hotel.

V bazi - torej najetem prostoru imamo šotore, dva aktivna kuhalnika, s katerima trenutno kuhamo za 3-4 kampe naenkrat.
Tiščimo se baze indijskih policijskih sil FPU, tukaj je teh FPU UN enot kar veliko. Kaj oni počnejo? Skrbeli naj bi za red oz. mir.
Ob potresu je iz zapora ušlo prek 4.000 zapornikov. Ravno danes nam je vodja Indijske enote govoril kako so imeli včeraj specialno nalogo in skupaj s španskimi silami ujeli 15 kriminalcev... Cool a..

Ni komentarjev:

Objavite komentar