16.3.10

15.dan



Torej, tukaj sem 15.dan in doživel že precej.
Za mano so naporni dnevi, organizacije, preprostega dela v kuhinji, dejanske distribucije toplih obrokov, čiščenja, brainstorminga, raziskovanja za pripravo terena za dolgoročno izvajanje pomoči na Haitiju.

Več o naši organizaciji  >>>

Prvič se je naša organizacija pri posredovanju po elementarni nesreči soočila z zares izjemnimi izzivi.
Kaj? kje? in kako?. izvajajnje humanitarne pomoči na Haitiju je postal pravi logistični problem. Te ne velja samo za naše društvo. To velja tudi za vse ostale neprofitne organizacije, ki se nahajajo tukaj da pomagajo Haitiju.

Potres ni terjal samo žrtev ampak tudi začete dolgoročno zastavljene projekte namenjenim vzpostavitve ekonomije in reševanja osnovnih življenjskih poteb. Že pred potresom je bil Haiti država z izredno slabim socialnim statusom. Statistika >>

Torej, takoj po prihodu sem bil zaposlen v kuhinji. Seckanje, lupljenje, pospravljanje, čiščenje, mletje ipd za pripravo hrane za distirbucijo tekočega in naslednjega dne. Kuhar vstane že ob štirih, potem pricapljamo ostali. Več o tem kako izgleda dan prostovoljca.

Ko sem prispel se je že začelo deljenje v kampih - namenskih šotoriščih. Kako je stanje teh enot - objavim kmalu, ko smo pred kratkim obiskali kamp in sem posnel notranjost...
Sedaj delimo hrano v štirih kampih, ki skupaj štejejo 3.800 ljudi.

Kako izgleda deljenje hrane:



Ni komentarjev:

Objavite komentar